Over

Patrick Vadasz

Het ontstaan van Eyes On Endo:

Kennis en ervaring delen met een prettig zacht randje.

Sinds vele jaren is endo mijn grote liefhebberij in de tandheelkunde.
Toen ik in 1996 afstudeerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen was dat heel anders.
Ik vond het vreselijk moeilijk en spannend.
Door veel oefenen en meekijken, en door het volgen van talloze cursussen en congressen voel ik me nu volledig in mijn element als ik een endo aan het doen ben.

In mijn verwijspraktijk, Tandwerk in Nijmegen, werk ik 2,5 dag per week en doe hier voornamelijk endodontie en de daarbij horende pre- en post-endodontische restauraties.
Tevens werk ik een dag per week bij Vreugdenhil Tandartsen in Geldermalsen. Hier doe ik uitsluitend complexe endodontische behandelingen.

Mijn kennis overdragen doe ik graag en dagelijks zowel aan mijn directe collega’s in de praktijk als aan geïnteresseerde andere collega’s.
Hiervoor krijg ik dan soms een flesje wijn.
Onlangs kwam bij het nuttigen van zo’n flesje het idee in me op meer te gaan doen aan kennisoverdracht.

Het eerste plan was: Laat de tandarts die wil meekijken hoe ik dat doe met die lastige endo’s zelf een patiënt meebrengen, en dan betaalt die tandarts de behandeling.
Dat was leuk bedacht, maar helaas onuitvoerbaar.

Daarom heb ik de Stichting Extractiebestrijding SEN|T in het leven geroepen.

Zo werkt het:

Elke cursist betaalt 500 euro aan de stichting SEN|T en kan in ruil hiervoor een volledig dagdeel aan de stoel van Patrick Vadasz of Tijmen Dusseljee meekijken hoe wij dat allemaal doen met die complexe endodontie. Hierbij krijgt de cursist alle vrijheid vragen te stellen en ook nog eens 5 KRT punten.

Dit geld gebruikt SEN|T om behandelingen te betalen voor mensen die een endo nodig hebben maar er zelf niet voor kunnen betalen.
Deze mensen worden zonder uitzondering bij Tandwerk behandeld.

Op deze manier komt de volledige opbrengst van Eyes On Endo ten goede aan die mensen die om zuiver financiële redenen een tand of kies zouden hebben laten trekken terwijl een endo de behandeling van keuze is.

Door deze opzet snijdt het mes aan twee kanten.
Ik kan mijn kennis en vaardigheden doorgeven, en ik heb (eindelijk) een goed doel waar ik zelf echt aan bijdraag.

Patrick Vadasz.

%d bloggers liken dit: